Ocak Ayı konumuz 'Yaşam Becerileri'

Ocak Ayı konumuz 'Yaşam Becerileri'

15.01.2024 52

Ocak ayı konumuz aynı zamanda özel hedefimiz olan ‘Yaşam Becerileri’dir. Ocak ayı içerisinde bu hedef kapsamından öğrencilere yönelik olarak psikolojik danışman/rehberlik öğretmenimiz Mehmet DENİZ tarafından okul öncesi dönemde bulunan yaş grubu öğrencilerinin bağımsız yapabileceği günlük beceriler hakkında bilgi verildi. Bu becerileri somut bir şekilde öğrencilere aktarmak amacıyla seminer resim, videolar ile desteklenmiştir.

Velilere yönelik olarak ‘Yaşam Becerileri’ başlığı altında okul öncesi dönem öğrencilerin yeme-içme, giyinme-soyunma, tuvalet, günlük yaşam, zaman yönetimi ve sosyal becerilerinin düzeyi, toplum kuralları ve tehlikelerden korunma becerilerinin hangi düzeyde olması gerektiği hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

Öğretmen ve velililerimize yönelik olarak psikolojik danışman/rehber öğretmenimiz Mehmet DENİZ tarafından hazırlanan 'Çocuklarda Zaman Yönetimi' konulu bilgilendirme broşürü okulumuz web sitesinde paylaşılmıştır. (Broşür linki; https://bahcelievleranaokulu63.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/63/01/950612/dosyalar/2024_01/08151353_cocuklardazamanyonetimi.pdf ) Konunun kalıcılığını sağlamak amacıyla konu çeşitli materyallerle (resim, sunu, hikaye, video) desteklenmiştir.

Okulumuz Başarıyı Arttırma ve İyileştirme Projesi (BİGEP) kapsamında hazırlanan plana göre ocak ayı konumuz ‘Yaşam Becerileri’ idi. Bu çalışma kapsamında okul öncesi, çağında bulunan bir çocuğun hangi becerilere sahip olması gerektiği, bulunan becerileri nasıl geliştirilebileceği hakkında bilgi verildi. Ayrıca okul öncesi dönemin Erikson’un Psiko-Sosyal Gelişim Dönemleri kuramına göre Girişimciliğe Karşı Suçluluk (3-6 Yaş) dönemine denk geldiği bu dönemin özelliklerinin neler olduğunu, bu dönemi başarı ile atlatan bireylerin akademik olarak ilerleyen zamanda okul başarısı üzerinde olumlu etkisi hakkında öğretmen ve veliler bilgilendirildi.

 

15-01-202415-01-202415-01-2024