Aralık Ayı Konumuz 'Akran Zorbalığı'

28.12.2023 171

Aralık ayı konumuz aynı zamanda yerel hedefimiz olan ‘Akran Zorbalığı’dır. Aralık ayı içerisinde bu hedef kapsamından öğrencilere yönelik olarak psikolojik danışman/rehberlik öğretmenimiz Mehmet DENİZ tarafından öğrencilerimize yönelik olarak duygular, duyguları ifade edebilme, hayır diyebilme, zorba davranış nedir, zorba davranışa maruz kalındığında yapılması gerekenler, zorba davranışa maruz kalan kişileri görünce ne yapılması gerektiği, iyi bir akran ilişkisinin özellikleri, sevgi, saygı ve yardımlaşmanın önemi vs. hakkında bilgi verilmiştir. Velilere yönelik olarak iki adet sunum yapılmıştır. Bunlarda ilki MEB tarafından hazırlanan 'Akran Zorbalığı' konulu sunum, bir diğer ise psikolojik danışman/rehber öğretmenimiz Mehmet DENİZ tarafından hazırlanan 'Çocuklarda Şiddet Eğilimi' konulu sunumdur. Öğretmen ve velilerimiz bilgilendirmek ve zorbalık konusunda bilinçlendirmek amacıyla üç adet broşür okulumuz WEB sitesinde paylaşılmıştır. (Broşür linki; https://bahcelievleranaokulu63.meb.k12.tr/icerikler/cocuklarda-siddet-egilimi-ve-akran-zorbaligi-konulu-bilgilendirme-brosuru_14557527.html ) Konunun kalıcılığını sağlamak amacıyla konu çeşitli materyallerle (resim, sunu, hikaye, video) desteklenmiştir.

Okulumuzda bu aydan itibaren uygulanmaya başlanan Başarıyı Arttırma ve İyileştirme Projesi (BİGEP) kapsamında da akran zorbalığı konusu ile ilgili çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışma kapsamında zorbalığın okul başarısındaki olumsuz etkisinin neler olabileceği, bunun nasıl fark edilebileceği, fark edilmesi durumunda neler yapılması gerektiği hakkında veli, öğretmen ve idareciler bilgilendirildi.

28-12-202328-12-202328-12-202328-12-202328-12-202328-12-2023